torstai 4. lokakuuta 2012

Virkattua ja ommeltua

Käsitöitä tullut tehtyä paljon nyt viimeaikoina ja lisää tulee koko ajan...

Tämä hiiripipo oli erään synttärisankarin oma toive, loppusellaan hyvin helppo tehdä.
Korviin löysin tosi hyvän ohjeen: Virkataan ympyrä (koko oman mielen mukaan) Taitetaan se keskeltä ja virkataan tässä tapauksessa harmaalla umpeen puoliympyräksi.
Rusetista olisi saattanut saada paremmankin jos aika olisi riittänyt. Lopuksi vielä vuoritin myssyn.
Pilvipipon pyöräytin kiireellä kummipojalle (ei kuvassa), ihan perus ruttupipo.
Lätsä.
Tosi kiva malli ja helppo tehdä... mä en vaan viihdy ompelukoneen seurassa yhtä hyvin kuin puikkojen, mutta eiköhän näitäkin tule tässä tehtyä useampia kun samettia on kassillinen odottelemassa...
Pari "tilaustyötä" Syksyksi virkattu lippapipo ja talveksi huivi. Tätä virkattua lätsää on tullut tehtyä jo niiin monta kappaletta, mutta on helppo ja nopea.
Huivi on myös virkattu, aloitan aina pitkältä sivulta ja huivi pienenee kerros kerrokselta kunnes kärkeen jää vain yksi lenkki.


Poikien kevät/syystakit on nämä Molo Kidsin softshellit, ostin muutamia kankaita jotta saan oikeanväriset ja mieluisat pipot näille kaveriksi.
Tuo oranssi velour on luonnossa aikalailla samanvärinen kuin takin vuori vaikka näyttääkin vähän haljulta kuvassa... Tähti on heijastinkangasta.
Tekaisin myös yhden lätsän näistä kankaista. Lätsästä kolme osaa on tuota tähtikangasta ja yksi oranssi. Ihan kiva tuli ja vanhempi poika tykkää.
Tässä kaikki mitä tähän mennessä olen ehtinyt tehdä, nämä on pojilla käytössä. Vielä jäi jonkin verran kankaita ja ajatuksena tehdä vielä lätsä käänteisin värein, eli kolme osaa oranssia ja yksi tähdellä. Jos jää niin isännälle myös tähtipipo.

Lopuksi vielä verhot jotka "hurautin" kummipojalle.

Ei kommentteja: